Termeni şi condiţii

Accesarea site-ului www.topclimaexpert.ro implică acceptarea prezenţilor Termeni şi condiţii de către utilizatori. În cazul în care nu sunteţi de acord cu aceştia vă rugăm să nu accesaţi site-ul.
Pentru o bună experienţă în utilizarea site-ului www.topclimaexpert.ro vă rugăm să citiţi cu atenţie Termenii şi condiţiile de mai jos.
Web site-ul www.topclimaexpert.ro este deţinut şi administrat de către S.C. Top Clima Expert S.R.L., societate românească, cu sediul social în Str. Crișul Repede, Nr. 46E, Oraș Bragadiru, Județ Ilfov, având Număr de ordine în registrul comerţului J23/1071/18.02.2021, Identificator Unic la Nivel European (EUID): ROONRC. J23/1071/2021, Cod Unic de Înregistrare 43765090.
Datele oficiale de contact sunt: e-mail office@topclimaexpert.ro , mobil +4 0738 530 507.

Cum comand?
Modalităţile de a comanda unul sau mai multe produse / servicii de pe www.topclimaexpert.ro sunt foarte simple si necesită foarte puţin timp.

Comandă prin e-mail:

 • Identificaţi toate produsele / serviciile pe care le doriţi,
 • Trimiteţi un e-mail la adresa office@topclimaexpert.ro cu produsele / serviciile pe care doriţi să le comandaţi împreună cu datele de facturare şi de contact, adresa de livrare, metoda de livrare, metoda de plată precum şi eventualele comentarii despre comandă. Trimiterea unei comenzi prin e-mail implică acceptarea de catre Client a secţiunii “Termeni şi condiţii” afişată pe www.topclimaexpert.ro .

După ce aţi trimis e-mail-ul urmează să fiţi contactat(ă) telefonic de un reprezentant www.topclimaexpert.ro în termen de 1-2 zile lucrătoare pentru confirmarea comenzii.

Comandă prin prin sms sau mesaj prin aplicaţia WhatsApp:

 • Identificaţi toate produsele / serviciile pe care le doriţi,
 • Trimiteţi un sms sau mesaj prin aplicaţia WhatsApp cu produsele pe care doriţi să le comandaţi împreună cu datele de facturare şi de contact, adresa de livrare, metoda de livrare, metoda de plată precum şi eventualele comentarii despre comandă. Trimiterea unei comenzi prin sms sau WhatsApp implică acceptarea de catre Client a secţiunii “Termeni şi condiţii” afişată pe www.topclimaexpert.ro .

După ce aţi trimis mesajul urmează să fiţi contactat(ă) telefonic de un reprezentant  www.topclimaexpert.ro  în termen de 1-2 zile lucrătoare pentru confirmarea comenzii.

Comandă telefonică (luni –sâmbată , în intervalul orar 08:00-20:00 şi duminica în intervalul orar 10:00-20:00):

 • Identificaţi toate produsele / serviciile pe care le doriţi,
 • Citiţi “Termenii şi condiţiile” afişate pe  www.topclimaexpert.ro  şi dacă sunteţi de acord cu aceştia apelaţi-ne la numărul de telefon +4 0738 530 507 şi noi vă vom prelua comanda pentru produsele şi / sau serviciile pe care doriţi să le achiziţionaţi. Pentru înregistrarea unei comenzi o să avem nevoie să ne furnizaţi datele dumneavoastră de facturare ṣi de contact, adresa de livrare, metoda de livrare, metoda de plată precum şi eventualele comentarii despre comandă.

Având în vedere numărul mare de apeluri telefonice preconizat în anumite perioade aglomerate este de preferat să optaţi pentru comandă pe email, însă facem tot posibilul pentru a prelua şi toate comenzile telefonice.

Cum plătesc?
Comenzile efectuate pe site-ul www.topclimaexpert.ro pot fi achitate momentan prin două modalităţi descrise mai jos:

Plata prin transfer bancar (se acceptă numai în avans):

 • Indiferent de metoda prin care aţi efectuat comanda, dacă aţi optat pentru plata prin transfer bancar,  în termen de 1-2 zile lucrătoare de la trimiterea acesteia veţi fi contactat(ă) telefonic de un reprezentant www.topclimaexpert.ro pentru confirmarea comenzii. După confirmarea acesteia veţi primi în cel mai scurt timp pe e-mail o factură proformă emisă de S.C Top Clima Expert S.R.L. pe care va trebui să o achitaţi în contul menţionat pe aceasta. Comanda va fi livrată şi / sau serviciul va fi prestat numai după ce o să avem confirmarea încasării în cont.

Plata ramburs la livrare cash (este valabilă doar în cazul serviciilor):

 • Indiferent de metoda prin care aţi efectuat comanda, dacă aţi optat pentru plata la livrare cash,  în termen de 1-2 zile lucrătoare de la trimiterea acesteia veţi fi contactat(ă) telefonic de un reprezentant www.topclimaexpert.ro pentru confirmarea comenzii. Această metodă de plată este acceptată doar pentru prestări de servicii nu și pentru achizitia de aparate de aer condiționat. Serviciile prestate trebuie achitate pe loc la finalizarea acestora direct echipei de montaj / instalare, nu se acceptă nicio amânare.

NU ACCEPTĂM PLĂŢI LA TERMEN
     
Aparatele de aer condiționat se aduc pe bază de comandă, în limita stocului disponibil la furnizor, acestea pot fi achitate doar prin transfer bancar în avans.

Informaţii livrare şi retur
Livrarea produselor comandate pe www.topclimaexpert.ro este disponibilă numai în România şi se poate face prin firme de curierat sau prin personal propriu.
Nu se pot ridica comenzi de la sediul www.topclimaexpert.ro 

Pentru produsele care se aduc la comandă termenul de livrare va fi comunicat de un operator după plasarea comenzii. 

În momentul în care vă este livrată comanda, aveţi obligaţia de a verifica dacă produsele primite sunt cele comandate şi dacă acestea sunt în stare perfectă şi nu prezintă lovituri, zgârieturi sau alte probleme estetice. În cazul în care constataţi o problemă cu un produs (este lovit, zgâriat, nu este produsul comandat, etc.), vă recomandăm să refuzaţi comanda şi să ne contactaţi pentru a clarifica situaţia. În momentul refuzării comenzii trebuie să completaţi un proces verbal în prezenţa curierului în care să menţionaţi motivul refuzării (Ex. produs deteriorat, etc.). Verificarea se referă doar la integritatea fizică a unui produs nu şi la cea tehnică care nu poate fi verificată pe loc în prezenţa curierului. Orice reclamaţie ulterioară referitoare la integritatea fizică a unui produs nu va mai putea fi luată în considerare.
În cazul în care comanda conţine mai multe produse şi doar unul dintre ele prezintă o problemă (lovitură, etc.) atunci toată comanda va trebui refuzată.
Ne rezervăm dreptul ca pentru anumite produse / servicii să efectuăm livrarea / prestarea serviciilor numai după achitarea integrală a acestora în avans prin transfer bancar.
Toate serviciile prezentate pe  www.topclimaexpert.ro (montaj aer condiţionat, reparații aer condiționat, etc.) pot fi prestate doar în Bucureşti şi Ilfov în limita disponibilităţii. Acestea vor fi efectuate prin echipe proprii sau prin echipe partenere.
Livrarea aparatelor de aer condiţionat este gratuită dacă se achiziţionează în cadrul aceleiaşi comenzi şi un serviciu de montaj aer condiţionat şi este valabilă doar pentru Bucureşti şi Ilfov.
Vă rugăm să nu efectuaţi nicio plată în avans până nu veţi confirma comanda telefonic cu un operator.
Deşi se poate întampla foarte rar,  www.topclimaexpert.ro îşi rezevă dreptul a anula orice comandă fără a fi obligat să prezinte despăgubiri de orice fel Clientului, exceptând rambursarea integrală a sumelor plătite în avans de Client (dacă este cazul), în termen de maxim 5 zile lucrătoare de la anularea comenzii.
Returul produselor comandate pe www.topclimaexpert.ro este acceptat în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului României nr. 34 / 2014 privind drepturile consumatorilor, în cadrul Contractelor (comenzilor) încheiate cu profesioniştii la distanţă, în termen de 14 zile calendaristice de la momentul în care Consumatorul intră în posesia fizică a produselor, fără invocarea vreunui motiv.
Înainte de expirarea perioadei de 14 zile de retragere din Contract (comandă) , Consumatorul poate solicita returnarea produselor comandate fără nicio justificare şi fără a suporta alte costuri cu excepţia celor prevăzute la art. 13 alin.(3) şi articolul 14 din O.U.G nr. 34 / 2014.
Produsele care urmează a fi returnate trebuie să fie în aceiaşi stare în care au fost livrate.
Vă recomandăm să pastraţi ambalajele originale un termen de 14 zile calendaristice pentru a proteja integritatea produselor în cazul unui eventual retur.
Consumatorul este responsabil pentru diminuarea valorii produselor, rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor. Diminuarea valorii produselor nu va fi descurajantă pentru Consumator într-un mod în care acesta să nu-şi mai dorească a-şi exercita dreptul de retragere din Contract.
În cazul în care produsele returnate nu vor fi în aceiaşi stare în care acesta au fost livrate şi nu vor mai putea fi vandute ca noi, Vânzătorul îşi rezervă dreptul de a solicita Consumatorului o sumă de bani pentru readucerea lor la starea iniţială (dacă este posibil) sau pentru a acoperi diferenţa de preţ rezultată din vânzarea produselor ca folosite / deteriorate / recondiţionate. Această suma poate fi între 10% şi 60% din valoarea de nouă a produsului. În cazul în care clientul nu va fi de acord cu plata acestei sume atunci poate solicita să-i fie expediat produsul înapoi pe cheltuiala sa.
Toate costurile referitoare la returnarea produselor vor fi suportate integral de Consumator.
Persoanele Juridice nu au calitatea de Consumator, iar în acest caz Vanzatorul nu este obligat să accepte returul.
În eventualitatea în care doriţi returnarea unui produs în termenul legal de 14 zile calendaristice, este necesar să ne scrieti pe e-mail la office@topclimaexpert.ro despre intenţia dumneavoastră şi vă vom contacta în cel mai scurt timp pentru a vă ajuta în procesul de retur.
Aveţi obligaţia ca produsele pe care doriţi să le returnaţi să le ambalaţi corespunzător, dacă se poate chiar în ambalajul original şi să le expediaţi printr-un curier la o adresa pe care o vom comunica dupa ce primim solicitarea de retur pe email. Returul produselor trebuie să se facă obligatoriu prin curier şi cu serviciul activ Deschidere colet la livrare. Orice altă metodă de retur nu va fi acceptată.
Produsele trebuiesc returnate împreună cu toate documentele originale (Ex. certificate de garanţie, etc.) cu care au fost livrate iniţial către Consumator. În cazul în care acestea au beneficiat de eventuale bonusuri, cadouri, etc. şi acestea trebuiesc returnate în aceiaşi stare.
Rambursarea contravalorii produselor returnate se va efectua numai în contul bancar al Consumatorului indicat de acesta în emailul in care a solicitat returul, în termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea produselor de către Vanzator.

Garanţie produse şi servicii
Toate produselor afişate pe www.topclimaexpert.ro sunt noi şi beneficiază de condiţii de garanţie conform legislaţiei în vigoare în România. Legislaţia aplicabilă este prevăzută în Ordonanţa de Guvern nr. 21 / 1992 privind protecţia Consumatorului, republicată cu modificările şi completările ulterioare şi Legea nr. 449 / 2003 privind vânzarea produselor şi garanţiilor asociate acestora, republicată şi completată prin Ordonanţa de Guvern nr. 9 / 2016, precum şi politicilor comerciale ale producătorilor şi importatorilor.
În pagina descrierii fiecărui produs sau serviciu este trecută garanţia de care acesta beneficiază. În cazul în care un anumit produs sau serviciu nu are menţionată perioada de garanţie vă rugăm să ne contactaţi pentru a evalua situaţia şi a vă comunica rezultatul.
Produsele vor fi livrate în ambalajul original şi vor fi însoţite de certificatul de garanţie care poate fi emis de Producătorul / Importatorul produselor sau de catre Vânzător. Acest certificat va conţine toate detaliile necesare Clientului pentru a solicita o intervenţie în garanţie.
Garanţia unui produs sau serviciu intră în vigoare la data transferului proprietăţii acestuia de Vânzător către Client.
Certificatul de garanţie poate fi emis la cererea Clientului în scris sau pe alt suport durabil, disponibil şi accesibil acestuia.  
Pentru produsele sau serviciile care au certificate de garanţie emise de Producător / Importator, în eventualitatea unei probleme care face obiectul garanţiei, Clientul trebuie să contacteze Producătorul / Importatorul sau centrul de service indicat de acesta pe certificatul de garanţie pentru remedierea problemelor apărute. În eventualitate în care întâmpinaţi dificultăţi ne puteţi contacta pentru a vă asista în procesul de solicitare a unei intervenţii în garanţie.
În cazul în care produsele sau serviciile au certificate de garanţie emise de S.C. Top Clima Expert S.R.L. (Vânzator) atunci trebuie facută o solicitare de interventie în garanţie la adresa de email office@topclimaexpert.ro. După trimiterea acestuia, Clientul va fi contactat în termenul legal de un reprezentant S.C. Top Clima Expert S.R.L. pentru evalua situaţia şi a stabili metoda prin care se va putea face remedierea defecţiunii.
În funcţie de tipul de produs sau serviciu, principalele modalităţi prin care acesta va fi reparat sau înlocuit sunt:

 • produsul urmează a fi trimis de Client prin curier la centrul de service al Producătorului / Importatorului / Vânzătorului sau la adresa menţionată de acesta, urmând ca după repararea acestuia să fie retrimis tot prin curier Clientului.
 • Producătorul / Importatorul / Vânzătorul va trimite o echipă de service în locaţia Clientului pentru remedierea defecţiunilor pe care le are produsul sau pe care le prezintă serviciul prestat. În cazul în care produsul nu va putea fi reparat în locaţie, există varianta ca acesta sa fie preluat de echipa de service pentru a-l duce în centrul de reparaţii, urmând ca după repararea acestuia să-i fie retrimis Clientului prin curier sau tot printr-o echipă de service.

Toate costurile referitoare la transport, ambalare, manipulare, demontare, montare, constatare defecţiuni, manopera reparaţii şi piese de schimb vor fi suportate integral după caz de Producător / Importator / Vânzator cu excepţia cazurilor în care Clientul a facut o solicitare nefondată sau din diverse motive care nu îi pot fi imputate Vânzătorului produsul sau serviciul a fost deteriorat.
Termenul maxim de remediere al defecţiunilor produselor sau serviciilor aflate în perioada de garanţie este conform legilor în vigoare şi anume de maxim 15 zile calendaristice, după caz, de la data la care Consumatorul a adus la cunostinţa Producătorului / Importatorului / Vânzătorului lipsa de conformitate a produselor / serviciilor sau de la data în care a predat produsele Producătorului / Importatorului / Vânzătorului ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-primire. Pentru clienţii persoane juridice care nu au calitatea de Consumator, termenul de remediere maxim poate fi de până la 25 zile calendaristice.
În cazul lipsei conformităţii Clientul este indreptăţit să solicite Producătorului / Importatorului / Vânzătorului în primul rând repararea produsului / serviciului sau înlocuirea acestuia, în fiecare caz fără plată, cu excepţia situaţiei în care măsura este imposibilă sau disproporţionată.
O măsură reparatorie va fi considerată disproporţionată dacă ea impune Producătorului / Importatorului / Vânzătorului costuri care sunt nerezonabile în comparaţie cu cealaltă măsură, luându-se în considerare următoarele aspecte:

 • valoarea pe care ar fi avut-o produsele dacă nu exista lipsa de conformitate,
 • importanţa lipsei de conformitate,
 • dacă cealaltă măsură reparatorie ar putea fi realizată fără un inconvenient semnificativ pentru Client.

O măsură reparatorie va fi considerată ca imposibilă dacă Producătorul / Importatorul / Vânzătorul nu poate asigura piese de schimb pentru reparare sau ca urmarea a lipsei utilajelor şi tehnologiilor sau nu poate asigura produse identice pentru înlocuire.
Produsele de folosinţă îndelungată defectate în termenul de garanţie legală de conformitate, atunci când nu pot fi reparate sau durata cumulată de nefuncţionare din cauza deficienţelor apărute în termenul legal de garanţie de conformitate depăşeşte 10% din durata acestuia, la cererea Consumatorului, vor fi înlocuite de Producător / Importator / Vânzător sau acesta va restitui Consumatorului  contravaloarea produselor respective.

Timpul de nefuncţionare din cauza lipsei de conformitate aparută în cadrul termenului de garanţie prelungeşte termenul de garanţie legală de conformitate şi pe cel al garanţiei comerciale şi curge, după caz, din momentul în care a fost adusă la cunoştinţa Producătorului / Importatorului / Vânzătorului lipsa de conformitate a produsului sau serviciului sau din momentul în care Clientul a predat produsele Producătorului / Importatorului / Vânzătorului ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-primire, până la aducerea produsului sau serviciului în stare de utilizare normală şi respectiv a notificării în scris în vederea ridicării produsului sau predării efective a produsului către Client.

În cazul aparatelor de aer condiţionat, pentru a beneficia de garanţie, este obligatoriu ca montajul / instalarea acestora sa fie efectuat(ă) numai de firme autorizate de Producător / Importator. Firma care a executat montajul acestora trebuie să intervina în locaţia clientului şi să remedieze defecţiunile apărute în garanţie, urmând ca aceasta să încaseze costurile reparaţiilor de la Producător / Importator. 

Principalele cauze care duc la pierderea garanţiei produselor sau serviciilor:

 • deteriorare termică, mecanică, electrică, elctronică sau plastică a produselor ca urmare a folosirii necorespunzătoare sau a incendiilor,
 • instalarea, montajul sau intervenţii executate de persoane neautorizate de Producător / Importator / Vânzator asupra produselor sau serviciilor,
 • neasigurarea întretinerii periodice, acolo unde este cazul, de către Client sau de o firmă contractată de acesta în conformitate cu prevederile Producătorului / Importatorului / Vânzătorului,
 • schimbarea stării originale a produselor sau serviciilor,
 • defecţiuni aparute ca urmare a prezenţei corpurilor străine, insecte sau alte vieţuitoare în interiorul produselor,
 • accidente, intemperii (trăznet, inundaţii, etc.) care au efect asupra produselor sau serviciilor,
 • folosirea produselor la o tensiune de alimentare care nu este conformă cu specificaţiile tehnice ale acestora,
 • folosirea produselor destinate uzului caznic în scopuri comerciale,
 • nedimensionarea corespunzătoare a produselor faţă de scopul pentru care acestea au fost fabricate,
 • ruperea sigililor şi a etichetelor produselor sau serviciilor.

Neprezentarea facturii de achiziţie şi a certificatului de garanţie în original sau într-un alt format primit de la Vânzător în momentul achiziţiei poate duce la pierderea garanţiei.

Politica de confidenţialitate privind prelucrarea datelor cu caracter personal

Scopul principal al colectării datelor cu caracter personal de către S.C. Top Clima Expert S.R.L. prin intermediul site-ului www.topclimaexpert.ro sau prin celelalte mijloace de contact (telefon, e-mail, mesaj, etc.)  este acela de a putea procesa comenzi sau alte solicitări (Ex. solicitare intervenţie în garanţie, solicitare informaţii stoc produse, etc.)  şi de a livra produse sau presta servicii clienţilor. Datele vor fi folosite după caz, pentru procesarea comenzilor sau a altor solicitări, întocmirea facturilor, documentelor de garanţie, ofertelor, proceselor verbale, documentelor contabile şi documentelor de livrare. Nefurnizarea datelor duce la imposibilitatea procesării oricărei comenzi sau solicitări de orice fel. 

În cazul în care nu sunteţi de acord cu prezenta Politică de confidenţialitate a S.C. Top Clima Expert S.R.L. vă rugăm să nu efectuaţi nicio comandă sau solicitare pe www.topclimaexpert.ro sau prin celelalte mijloace de contact, cât şi să întrerupeţi vizitarea site-ului mentionat.

Sub nicio formă bazele de date care conţin date cu caracter personal nu vor fi făcute publice, vândute sau închiriate. Acestea vor putea fi folosite strict în scopurile menţionate în prezenta Politică de confidenţialitate şi dacă situaţia o va impune vor fi prezentate organelor abilitate de control.
Această Politică de confidenţialitate este valabilă în cazul tuturor comenzilor sau solicitărilor efectuate de clienţi inclusiv cele telefonice, prin e-mail, sms, prin aplicaţia WhatsApp sau oricare alte mijloace de contact.

Datele personale prelucrate de S.C. Top Clima Expert S.R.L. sunt:

 • numele, prenumele, adresa de livrare, adresa de domiciliu, datele de contact (nr. telefon, e-mail, etc.) şi alte date necesare procesării solicitărilor clientului,
 • datele despre dispozitivul şi reţeaua pe care le utilizaţi pentru a accesa  www.topclimaexpert.ro . Acestea pot include şi datele despre sistemele de operare şi aplicaţiile software instalate pe dispozitivul Clientului. De asemenea pot include adresa IP, setările regionale şi de limbă.
 • date despre produsele sau serviciile pe care le utilizaţi sau doriţi să le achiziţionaţi. Acestea pot include şi paginile web pe care le vizitaţi.
 • conturile bancare, care ne sunt necesare doar în eventualitatea unei rambursări în cont ca urmare a returnării unei comenzi de catre Client. În orice alte situaţii nu vă vom solicita aceste date.
 • Cookies, proprii sau care provin de la terţi, care pot fi Google, Facebook, fără a se limita la aceştia. Pentru mai multe informaţii va rugăm să consultaţi şi Politica de cookie-uri afişată pe www.topclimaexpert.ro .

În funcţie de nevoie, pentru procesarea unei comenzi sau a oricărei alte solicitări putem transmite datele dumneavoastră cu carater personal anumitor furnizori de servicii:

 • firmelor de curierat sau alţi transportatori,
 • furnizorilor de servicii IT,
 • furnizorilor de servicii contabile,
 • furnizorilor de servicii logistice,
 • furnizorilor de servicii bancare sau IFN-uri,
 • altor furnizori de produse sau servicii care au legatură directă cu o comandă sau solicitarea Clientului.

S.C. Top Clima Expert S.R.L., administratorul site-ului www.topclimaexpert.ro vă aduce la cunoştinţă faptul că prin citirea prezentei Politici de confidenţialitate privind prelucrarea datelor cu caracter personal,  aţi fost informat care sunt drepturile dumneavoastră prevazute de Regulamentul General privind Protecţia Datelor (U.E.) 2016 / 679, respectiv următoarele:

 • dreptul de a solicita în orice moment accesul la datele dumneavoastră cu caracter personal,
 • dreptul de retragere a consimţământului,
 • dreptul de a solicita rectificarea acestora,
 • dreptul la portabilitatea datelor,
 • dreptul de limitare a prelucrării,
 • dreptul la ştergerea sau restricţionarea datelor,
 • dreptul la opoziţie,
 • dreptul de a nu fi obiectul unei soluţii complet automatizate, inclusiv crearea profilului,
 • dreptul de a depunere o plângere autorităţilor competente.

Datele dumneavoastră cu caracter personal sunt stocate pe o perioadă limitată şi doar pentru realizarea scopurilor pentru care au fost colectate.

În cazul în care este necesară păstrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal pentru respectarea unei obligaţii legale, vă aducem la cunostinţă faptul că nu vom putea da curs unei eventuale solicitări din partea dumneavoastră de ştergere a acestor date.  

Nu colectăm şi nu procesăm date sensibile care sunt prevăzute în Regulamentul General privind Protecţia Datelor (U.E.) 2016 / 679. Datele catalogate sensibile sunt următoarele:

 • originea rasială sau etnică,
 • orientarea sexuală,
 • opiniile politice,
 • convingerile religioase sau filosofice,
 • apartenenţa sindicală,
 • date genetice, biometrice sau medicale,
 • datele personale referitoare la infracţiuni sau condamnări penale,
 • date ale minorilor sub 16 ani.

În cazul în care indiferent de voinţa noastră vom primi date sensibile ne obligăm să le ştergem în cel mai scurt timp.

S.C. Top Clima Expert S.R.L. se angajează să stocheze şi să proceseze datele dumneavoastră cu caracter personal într-o manieră confidenţială şi care asigură securitatea necesară. Toate dispozitivele unde sunt stocate sau prelucrate date personale sunt protejate prin parolarea acestora, în acest mod limitând posibilitatea ca acestea să fie folosite şi de alte peroane care nu ar trebui sa aibă acces.

Pentru mai multă protecţie site-ul www.topclimaexpert.ro are implementat un Certificat de tip SSL.

Datele de identificare ale societăţii care deţine ṣi administrează site-ul www.topclimaexpert.ro sunt:
S.C. Top Clima Expert S.R.L.
CUI:  43765090
Nr. de ordine în registrul comerţului. : J23/1071/18.02.2021
EUID: ROONRC. J23/1071/2021
Sediul social: Str. Crișul Repede, Nr. 46E, Oraș Bragadiru, Județ Ilfov
Tel. mobil: +4 0738 530 507
E-mail: office@topclimaexpert.ro

S.C. Top Clima Expert S.R.L. îşi rezervă dreptul de a actualiza şi modifica periodic actuala Politică de confidenţialitate afişată pe site-ul www.topclimaexpert.ro , fără a fi necesară înştiintarea utilizatorilor / clienţilor în acest sens. Ca urmare, vă rugăm să urmariţi periodic conţinutul acestei Politici de confidenţialitate.

Pentru orice informaţii sau solicitări referitoare la datele dumneavoastră cu caracter personal colectate sau prelucrate de S.C. Top Clima Expert S.R.L., vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail office@topclimaexpert.ro , urmând să vă răspundem în cel mai scurt timp după analizarea lor.

S.C. Top Clima Expert S.R.L. vă aduce la cunostinţă faptul că în cazul în care consideraţi necesar aveţi dreptul legal de a depune o plângere la Autoritatea Natională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, cu sediul în B-dul General Gheorghe Magheru, nr. 28-30, Sector 1, Bucureşti, telefon: +40.318.059.211 şi +40.318.059.212, e-mail: anspdcp@dataprotection.ro, web site www.dataprotection.ro .

Politica de cookie-uri

Această politică de utilizare cookie-uri are ca scop informarea utilizatorilor site-ului www.topclimaexpert.ro  site deţinut şi administrat de S.C. Top Clima Expert S.R.L. În cazul în care aveţi nevoie de mai multe informaţii referioare la cookie-uri şi acestea nu sunt regăsite mai jos, vă rugăm să ne scrieţi la office@topclimaexpert.ro .
www.topclimaexpert.ro  foloseşte cookie-uri proprii şi de la terţi pentru a furniza utilizatorilor o experienţă cât mai bună de navigare şi prezentarea conţinutului într-un mod cât mai relevant pentru aceştia.
Această Politică de cookie-uri vine în completarea Politicii de confidenţialitate afişată pe site-ul www.topclimaexpert.ro .

Ce sunt cookie-urile?
Cookie-ul este un fişier de mici dimensiuni, format din litere şi numere, care va fi stocat pe computerul, telefonul mobil sau alte dispozitive (terminale) ale unui utilizator de pe care se accesează Internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către un web-server unui browser (ex: Google Chrome, Internet Explorer, Opera, Safari, Firefox etc.) şi este complet “pasiv” (nu conţine programe software, viruşi sau spyware şi nu poate accesa informaţiile de pe hard drive-ul utilizatorului).

Scopul folosirii cookie-urilor
Aceste fişiere fac posibilă recunoaşterea dispozitivului utilizatorului şi prezentarea conţinutului într-un mod relevant, adaptat preferinţelor utilizatorului. Cookie-urile asigură utilizatorilor o experienţă plăcută de navigare şi susţin eforturile www.topclimaexpert.ro pentru a oferi servicii confortabile acestora. De asemenea, sunt utilizate în pregătirea unor statistici anonime agregate care ne ajută să înţelegem cum un utilizator beneficiază de paginile noastre web, permiţându-ne îmbunătăţirea structurii şi conţinutului lor, excluzând indentificarea personală a utilizatorului.

Ce cookie-uri folosim?
Folosim două tipuri de cookie-uri: per sesiune şi fixe. Cookie-urile per sesiune sunt fişiere temporare ce ramân în terminalul utilizatorului până la terminarea sesiunii sau închiderea aplicaţiei (ex: închiderea browserului web). Fişierele de tip cookie fixe rămân pe terminalul utilizatorului pe o perioadă care este determinată de parametrii cookie-ului sau până sunt şterse de utilizator.

În ce mod sunt folosite cookie-urile?
În cadrul unei sesiuni pe site, acesta poate plasa mai multe tipuri de cookie-uri cu diferite scopuri:

 • cookie-uri strict necesare pentru funcţionarea site-ului,
 • cookie-uri care cresc performanţa de utilizare a site-ului,
 • cookie-uri de analiză a utilizatorilor,
 • cookie-uri pentru geotargetting,
 • cookie-uri pentru înregistrare,
 • cookie-uri pentru publicitate, proprii sau ale furnizorilor de publicitate.

Cookie-urile pot fi proprii sau pot proveni de la terţi, cum ar fi Google sau Facebook, fără a se limita la aceştia.

Cookie-urile conţin date personale?
Cookie-urile în sine nu solicită informaţii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate şi, în cele mai multe cazuri, nu identifică personal utilizatorii de Internet. Există totuşi anumite situaţii în care ar putea fi colectate date personale prin utilizarea de cookie-uri doar pentru a facilita unele funcţionalităţi pentru utilizator. Aceste date sunt criptate într-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

Blocarea sau ştergerea cookie-urilor
Orice utilizator dacă doreşte poate să aleagă blocarea parţială sau totală a cookie-urilor sau ştergerea lor, însă în anumite situaţii site-ul www.topclimaexpert.ro nu va mai putea funcţiona corespunzător sau chiar deloc.
În general, o aplicaţie folosită pentru accesarea paginilor web (ex: Google Crome) permite salvarea cookie-urilor pe terminal în mod implicit. Aceste setări pot fi schimbate în aşa fel încât administrarea automată a cookie-urilor să fie blocată de browserul web sau utilizatorul să fie informat de fiecare dată când cookie-uri sunt trimise către terminalul său. Informaţii detaliate despre posibilităţile şi modurile de administrare a cookie-urilor pot fi găsite in zona de setări a aplicaţiei folosite sau a browserului web.

Care este importanţa cookie-urilor pentru Internet?
Cookie-urile reprezintă o componentă importantă a funcţionării eficiente a Internetului şi care ajută la generarea unei experienţe de navigare simplă, prietenoasă şi adaptată preferinţelor şi intereselor fiecărui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face ca anumite site-uri web să fie imposibil de folosit. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă ca nu veţi mai primi publicitate online, ci doar ca aceasta nu va mai putea ţine cont de preferinţele şi interesele utilizatorului care ar putea fi evidenţiate prin comportamentul său de navigare.
Exemple de întrebuinţări importante ale cookie-urilor (care nu necesită autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont creat):

 • utilizatorul va beneficia de un conţinut şi servicii adaptate preferinţelor sale,
 • oferte pot fi adaptate pe interesele utilizatorilor,
 • reţinerea anumitor filtre de protecţie a copiilor privind conţinutul pe Internet,
 • limitarea frecvenţei de difuzare a reclamelor sau limitarea numărului de afişari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site,
 • furnizarea de publicitate mai relevantă pentru utilizator,
 • măsurarea, optimizarea şi caracteristicile de analiză (ex: confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website şi tipul de conţinut vizualizat). Cookie-urile pot fi folosite şi pentru a afla modul prin care un utilizator ajunge pe un site (ex: prin intermediul motoarelor de căutare, scriere directă a numelui site-ului în browser, din alte website-uri etc.). Aceste analize au ca scop principal îmbunătaţirea serviciilor de navigare a utilizatorilor.

Securitate şi probleme legate de confidenţialitate
Unul din cele mai importante aspecte care trebuie reţinut referitor la cookie-uri este că acestea nu sunt viruşi.
Deoarece cookie-urile folosesc formate tip plain text şi nu sunt alcătuite din bucăţi de cod, acestea nu pot fi executate sau auto-rula. Având în vedere faptul că nu se pot duplica sau replica pe alte reţele pentru a se rula sau replica din nou, acestea nu pot fi considerate viruşi. Chiar şi aşa, anumite cookie-uri pot fi folosite în scopuri negative, având în vedere faptul că unele dintre ele pot stoca informaţii despre preferinţe şi istoricul de navigare a utilizatorilor pe anumite site-uri. Deoarece pot fi folosite în anumite situaţii ca o formă de spyware, veţi întalni mai multe cazuri în care anumite produse anti-spyware vor marca cookie-urile pentru a fi şterse în cadrul operaţiunilor de ştergere sau scanare anti-virus sau anti-spyware.
În general browserele au integrate setări de confidenţialitate care furnizează diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate şi ştergere automată după ce utilizatorul a vizitat un anumit site.
Chiar dacă se întamplă foarte rar, sunt anumite situaţii în care un atacator sau o persoană neautorizată poate intercepta cookie-urile, în special când un utilizator se conectează la un browser sau la o aplicaţie folosind o reţea de Internet necriptată (ex: o reţea Wi Fi nesecurizată).
Având în vedere faptul că majoritatea site-urilor folosesc cookie-uri şi că în cele mai multe cazuri site-urile nu vor funcţiona fără ele, este foarte important să aveţi în vedere următoarele informaţii:

 • asiguraţi-vă că aveţi instalate aplicaţii anti-spyware pe dispozitivele folosite şi că acestea sunt actualizate constant,
 • verificaţi şi setaţi browserul folosit la navigarea pe Internet la un nivel confortabil pentru dumneavoastră din punct de vedere al utilizării cookie-urilor,
 • dacă împărţiţi accesul la acelaşi dispozitiv folosit la navigarea pe Internet şi cu alţi utilizatori, atunci puteţi alege ca înainte şi după ce navigaţi pe Internet să ştergeţi toate cookie-urile şi eventual istoricul de vizitare a paginilor web,
 • în cazul în care nu vă deranjează cookie-urile şi sunteţi singurul utilizator al dispozitivului folosit la conectarea pe Internet, puteţi seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului, al cookie-urilor şi eventual al datelor personale de acces,
 • asiguraţi-vă că aveţi browserul actualizat la zi, deoarece foarte multe atacuri bazate pe cookie-uri se realizează exploatând punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor având ca urmare chiar descărcarea pe dispozitivele utilizatorilor de software periculos.

În toate browserele moderne veţi găsi posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor, de regulă în secţiunile “opţiuni” sau “preferinţe”.
Pentru a întelege aceste setări mai bine, următoarele link-uri vă pot fi folositoare, altfel puteţi folosi opţiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.
Cookie settings în Google Chrome:
https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=ro

Cookie settings în Internet Explorer:
https://support.microsoft.com/ro-ro/topic/%C8%99tergerea-%C8%99i-gestionarea-modulelor-cookie-168dab11-0753-043d-7c16-ede5947fc64d

Cookie settings în Firefox:
https://support.mozilla.org/ro/kb/websites-say-cookies-are-blocked-unblock-them

Cookie settings în Safari:
https://support.apple.com/ro-ro/guide/safari/sfri11471/mac

Cookie settings în Opera:
https://help.opera.com/en/latest/web-preferences/#cookies

Alte informaţii şi link-uri utile
Pentru a afla şi mai multe informaţii despre cookie-uri şi la ce sunt acestea utilizate vă recomandăm să accesaţi următoarele link-uri:
https://www.youronlinechoices.com/ro/
https://support.microsoft.com/en-us/help/260971/description-of-cookies
https://www.allaboutcookies.org/

Definiţii şi termeni
Orice persoană fizică sau juridică care comandă şi achiziţionează produse sau servicii prin intermediul site-ului www.topclimaexpert.ro este denumită în continuare Client.
Orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, în cadrul contractelor care intră sub incidenţa Legii Nr. 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora şi Ordonanţei de Guvern Nr. 21/1992 privind protecţia Consumatorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale va fi denumită în continuare Consumator.
Persoanele juridice nu au calitatea de Consumator.
Produsul este un bun material mobil a cărui destinaţie finală este consumul sau utilizarea individuală ori colectivă.
Produsele (bunurile) sau serviciile solicitate de Client sunt denumite în continuare Comandă.
Persoana juridică care va comercializa produse şi presta servicii ca urmare a comenzilor primite pe site-ul www.topclimaexpert.ro este S.C. Top Clima Expert S.R.L. care va fi denumită în continuare Vânzător (sau Furnizor), care în cadrul activităţii sale, comercializează produse sau prestează servicii în condiţiile unui contract închieiat cu Consumatorul / Clientul. 
Terţii sunt persoanele juridice cu, care Vânzătorul are încheiate contracte de prestări servicii (ex. livrări produse, prestări servicii montaj aer condiţionat, etc.).
Producătorul este:
a)            operatorul economic care fabrică un produs finit sau o componentă a unui produs  finit,
b)            operatorul economic care işi aplică denumirea, marca sau un alt semn distictiv pe produs,
c)            operatorul economic care recondiţionează produsul,
d)            operatorul economic sau distribuitorul care modifică, prin activitatea sa, caracteristicile produsului,
e)            reprezentantul înregistrat în România al unui operator economic care nu işi are sediul în România sau, în cazul inexistenţei acestuia, importatorul produsului,
f)             operatorul economic care importă produse în vederea realizării ulterioare a unei operaţiuni de vânzare, închiriere, leasing sau orice altă formă de distribuţie specifică derulării afacerilor,
g)            distribuitorul produsului importat, în cazul în care nu se cunoaşte importatorul, chiar dacă producătorul este menţionat,
h)            distribuitorul produsului, în cazul în care importatorul nu poate fi identificat, dacă nu informează persoana prejudiciată, în termen de 30 de zile de la cererea acesteia, asupra identităţii importatorului.

Garanţia comercială – orice angajament asumat de Vânzător faţă de Consumator, fără solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a preţului plătit de Consumator, de reparare sau de înlocuire a produsului cumpărat, în cazul în care acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă.
Garanţie legală de conformitate – protecţia juridică a Consumatorului rezultată prin efectul legii în raport cu lipsa de conformitate, reprezentând obligaţia legală a Vânzătorului faţă de Consumator ca, fără solicitarea unor costuri suplimentare, să aducă produsul la conformitate, incluzând restituirea preţului plătit de Consumator, repararea sau înlocuirea produsului, dacă acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă.
Reparare – în caz de lipsă de conformitate, aducerea unui produs la conformitate conform cu contractul de vânzare – cumpărare.
Viciu ascuns – deficienţă calitativă a unui produs livrat sau a unui serviciu prestat care nu a fost cunoscută şi nici nu putea fi cunoscută de Consumator prin mijloacele obijnuite de verificare.
Durata medie de utilizare – intervalul de timp, stabilit în documente tehnice normative sau declarat de către Producător ori convenit între părţi, în cadrul căruia produsele de folosinţă îndelungată trebuie să îşi menţină caracteristicile funcţionale, dacă au fost respectate condiţiile de transport, manipulare, depozitare şi exploatare.
Produs de folosinţă îndelungată – produs complex, constituit din piese şi subansambluri, proiectat şi construit pentru a putea fi utilizat pe durată medie de utilizare şi asupra căruia se pot efectua reparaţii sau activităţi de întreţinere.
Intră sub incidenţa Legii 449 / 2003 şi produsele care vor fi achiziţionate pe baza unui contract de vânzare de produse ce urmează a fi fabricate sau prelucrate.
Fotografiile, textele, datele tehnice, preţurile şi celelalte informaţii care se găsesc pe site-ul www.topclimaexpert.ro vor fi denumite în continuare Conţinut.
Conţinut şi drepturi de autor
Vânzătorul face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea conţinutului din site-ul www.topclimaexpert.ro , inclusiv a stocurilor şi preţurilor, însă uneori, acestea pot conţine inadvertenţe punctuale sau erori pentru care acesta nu îşi poate asuma răspunderea. În cazul în care indentificaţi astfel de probleme vă rugăm să ne contactaţi pentru a le remedia în cel mai scurt timp.
Preţurile, ofertele, situaţia stocului, specificaţiile şi imaginile pot fi schimbate fără o notificare prealabilă.
Vânzătorul îşi rezervă dreptul de a efectua orice modificări asupra site-ului www.topclimaexpert.ro , structurii acestuia sau orice alte modificări ce ar putea afecta site-ul, fără a fi necesară vreo notificare prealabilă către Clienţi în acest sens.
Conţinutul site-ului www.topclimaexpert.ro este proprietatea  S.C. Top Clima Expert S.R.L. precum şi a furnizorilor săi. Acest conţinut este apărat de legea pentru protecţia drepturilor de autor (Legea nr 8/1996), toate drepturile fiind rezervate.
Folosirea fără acordul scris al S.C. Top Clima Expert S.R.L. , a oricăror elemente enumerate mai sus, se pedepseşte în conformitate cu legile în vigoare.

Transferul proprietăţii bunurilor şi serviciilor
Dreptul proprietăţii asupra bunurilor şi serviciilor va fi transferat la livrare odată cu efectuarea plăţii acestora de către Client (în cazul în care plata nu a fost efectuată în prealabil) reprezentanţiilor Vânzătorului (inclusiv a Terţilor împuterniciţi, firmelor de curierat etc.) la locaţia indicată de Client în comandă. Prin livrare se întelege semnarea de primire pe documentul de transport emis de firma de curierat sau semnarea facturii fiscale emise de Vânzător în cazul în care livrările sunt efectuate de către personalul Vânzătorului sau de către personalul unei alte firme împuternicită să livreze bunurile.
Neplata bunurilor la momentul livrării duce după sine la anularea comenzii şi la dreptul Vânzătorului de a refuza livrarea. În cazul în care pentru serviciile care sunt prestate în locaţia specificată de Client, acesta nu va face plata serviciilor până la finalizarea lucrăriilor, Vânzătorul este îndreptăţit să demonteze materialele folosite, să le ridice din locaţia Clientului şi să solicite daune interese Clientului în valoare de până la 100% din valoarea comenzii.  Clientul se obligă ca în cazul în care nu va efectua plata serviciilor până la finalizarea lucrării să permită accesul necondiţionat Vânzătorului (sau Terţilor împuterniciţi de acesta) să demonteze şi să ridice materialele folosite (ţevi, console, etc.) din locaţia acestuia, urmând să achite în maxim 5 zile calendaristice daunele interese solicitate de Vânzător. Peste termenul de 5 zile Vânzătorul este total îndreptăţit să solicite clientului o dobandă penalizatoare în valoare de 5% pe zi calendaristică.

Limitarea răspunderii
S.C. Top Clima Expert S.R.L. , administratorul web site-ului www.topclimaexpert.ro , îşi rezervă dreptul de a nu-şi asuma răspunderea pentru urmatoarele:
a)            greşelile de tipărire sau afişare referitor la preţurile, caracteristicile şi pozele produselor şi serviciilor,
b)            situaţia stocului produselor,
c)            datele furnizate de Client ca urmarea a unei Comenzi,
d)            incapacitatea de a livra toate Produsele sau presta toate Serviciile în urma comenzilor primite,
e)           serviciile prestate de alte firme recomandate.

Anularea comenzii
Vânzătorul îşi rezervă dreptul de a anula orice comandă, fără nicio obligaţie ulterioară a vreunei părţi una faţă de cealaltă sau fără ca vreo parte să poată pretinde celeilalte daune-interese, în următoarele situaţii, şi nu numai:
a)            preţurile afişate pe site-ul www.topclimaexpert.ro sunt rezultatul unei erori  materiale şi nu sunt actualizate,
b)            produsul sau serviciul comandat nu mai este disponibil pentru comercializare,
c)            plata comenzii nu a putut fi procesată din motive independente de Vânzător,
d)            datele furnizate de către Client în Comandă nu sunt complete sau corecte,

Fraudă
Orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica conţinutul site-ului www.topclimaexpert.ro sau de a afecta performanţele serverului pe care acesta rulează fără acceptul scris al S.C. Top Clima Expert S.R.L., va fi considerată tentativă de accesare ilegală a sistemelor informatice şi va duce la cercetarea penală împotriva celor care au încercat această faptă.

Litigii
Orice litigiu apărut între Client şi Vânzător va fi rezolvat pe cale amiabilă, sau în cazul în care nu s-a reuşit pe această cale, litigul va fi soluţionat de instanţele de judecată competente din România.

Declaraţie cookie-uri